window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-4S9G9HJ896');
loader image

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

Published On: 7 joulukuun, 2023

PREM (osakeyhtiön nimi Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut osake-enemmistön Merkopaino Oy:n osakkeista 30.11.2023. Markus Sellmer jää Merkopaino Oy:n toimitusjohtajaksi omistaessaan vähemmistöosuuden yhtiön osakkeista. Yhdistyessään yhtiöiden yhteenlaskettu vuosittainen liikevaihto edellisellä vahvistetuilla tilikaudella (2022) on 1,8 milj.€ työllistäessään yhteensä 10 henkilöä. Yhdistyessään kokonaisuus on yksi Pohjois-Euroopan ja Baltian suurimpia painotuotteiden erikoistehosteisiin erikoistunut yrityksiä, jolla on vuosikymmenten kokemus ja historia alallaan.

Molemmat yhtiöt ovat 70-luvulla toimintansa aloittaneita arkkipainotuotteiden tehosteisiin, pinnoitteisiin ja erikoispainatuksiin keskittyneitä yrityksiä.  PREM sijaitsee Otavan Kirjapainokylässä Keski-Suomessa Keuruulla ja Merkopaino Oy Helsingin Hermannissa. PREM ja Merkopaino Oy olivat osa samaa konsernia 1980-luvulla. Toiminta eriytettiin vuonna 1991. Molemmilla yrityksillä on vuosikymmenien saatossa syntynyt laaja, lojaali ja vakaa asiakaskunta.

”Merkopaino Oy on hyvin hoidettu ja kokenut alan osaaja. On ilo päästä kehittämään toimintaa yhdessä. Synergiaedut yhdistymisessä ovat huomattavat. Saamme yhdistettyä molempien toimipisteiden osaamisen ja konekannan yhteiseen käyttöön. Asiakkaille yhdistyminen tulee näkymään parempana toimitusvarmuutena, laajempana tuote- ja palvelurepertuaarina sekä laadukkaampina lopputuotteina. Laajempi yhdistetty konekanta mahdollistaa työnkulun optimointia. Leveämmät hartiat mahdollistavat investointien ja palveluiden jatkuvuuden.” toteaa PREM:in Teemu Pärnänen.

”Odotan innolla yhdistymistä. PREM on pitkään alalla toiminut perheomisteinen ja vakavarainen yhtiö. Toimintaa voidaan kehittää yhdessä alalla kauan työskennelleen uuden omistajan sekä Keuruun henkilöstön kanssa. Asiakkaille edut ovat merkittävät, kun pystymme laajentamaan tarjontaa sekä katsomaan sisäisesti missä työt ovat tehokkainta tehdä. On minulle tärkeää, että uusi pääomistaja haluaa kehittää Helsingin toimintaa. Se palvelee pitkäaikaisten ja tärkeiden asiakkaidemme etua.” kommentoi Merkopainon Markus Sellmer.

PREM:in Keuruun sekä Merkopainon Helsingin toimipisteet jatkavat toimintaansa kuten ennen. Yhdistyminen ei vaadi muutoksia tai toimenpiteitä asiakkailta. Kaikki yhdistymiseen liittyvät kysymykset pyydetään esitettävän Teemu Pärnäselle. Yhteystiedot alla.

Teemu Pärnänen
teemu@prem.fi
tel. 0400 849334

Markus Sellmer
markus@merkopaino.com
tel. 040 5005924

Go to Top