Merkopaino Oy

Kokemuksella vuodesta 1979

Merkopaino on suomalainen painotuotteiden pintakäsittelyn huippuosaaja. Merkopaino perustettiin vuonna 1979 Merkonomiliiton omatarvepainoksi. Keskittyminen painotuotteiden erikoisefekteihin alkoi omistajanvaihdoksen yhteydessä 80-luvulla. Viimeiset tavalliset painokoneet viskattiin ulos ikkunasta samoihin aikoihin. Samalla Suomen ensimmäinen UV-lakkakone tipahti Merkopainon lattialle. 80-luvun lopussa Merkopaino muutti nykyisiin tiloihinsa Haukilahdenkadulle, Helsinkiin. Merkopaino onkin tehnyt upeita efektejä yli 40 vuoden ajan – kokemusta siis riittää.

Vuosikymmenien kokemus

Merkopaino on kasvanut tasaisen varmasti koko olemassaolonsa ajan – myös 90-luvun laman aikana. 2000-luvun alusta lähtien Merkossa on panostettu paljon uusiin kohdelakkaus- ja laminointimenetelmiin. Merkopainon tavoite on aina ollut pysyminen erikoisefektien parhaana kehittäjänä. Tähän on päästy hankkimalla uutta ja parasta rautaa lattialle, mutta myös satsaamalla työntekijöiden osaamiseen ja uusien tuotteiden ideointiin.

 

Tarina jatkuu

Viimeisin omistajanvaihdos tapahtui loppuvuodesta 2023, kun PREM (Suomenselän Laminointi Oy) osti enemmistön Merkopaino Oy:stä. Pitkäaikainen yhtiössä toimintaa menestyksekkäästi luotsannut Markus Sellmer jäi yhtiöön vähemmistöomistajaksi ja toimitusjohtajaksi. Yhdessä kokonaisuus on yksi Pohjois-Euroopan ja Baltian suurimpia painotuotteiden erikoistehosteisiin erikoistuneita yrityksiä vuosikymmenien kokemuksella.

Jatkuva kehitys

Jatkossa erikoisefektit saavat yhä suuremman roolin tuotevalikoimasta ja uusia mahdollisuuksia etsitään jatkuvasti lisää. Merkopaino pyrkii aina löytämään ratkaisun kaikkiin asiakkaiden toiveisiin rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Merkopainon toimialue on Utsjoelta Hankoon ja miksei vähän kauemmaskin.

Vuodesta 2023 olemme osa yhtä kokonaisuutta PREMin kanssa. Yhteenliittymän tarjoama yhdistetty osaaminen sekä konekanta tuovat asiakkaille aiempaakin korkeamman palvelutason ja joustavuuden.